Barn utbildas till självmordsbombare


VICE
är en provokativ och hipp gratistidning grundad i Kanada, som de senaste tio åren organiskt vuxit över hela världen. Dessutom har verksamheten utökats till filmer, böcker, klädbutiker och marknadsanalyser. Nu har man även startat en tv-kanal på nätet, VBS.tv.

En ny DVD finns ute nu vid namn [simpletag]VICE[/simpletag] Guide to Travel (kan beställas på Badlands). Det är en brokig samling reportage från obehagliga och ogästvänliga platser i världen. Tonen är stundtals exotifierande och raljerande, men kärnan i problematiken runtom i världen kvarstår.

Resekoll kommer skriva om dessa reportage och klipp, som sänds som en följetong på VBS.

Ett särskilt gripande och skrämmande inslag är det om träningsläger i Beirut för barn, som indoktrineras och uppfostras till att bli självmordsbombare som ska dö för sitt land, Palestina. Att barn dras in i denna ändlösa och komplexa konflikt är fruktansvärt, och att se och höra sättet de lekande och skrattande tar in de vuxnas hat och gör det till sitt eget är helt enkelt tärande för alla som hyser hopp om mäskligheten.