Den globala turismen ökar i år

Schweiz - bäst lämpat för turism?


World Travel and Tourism Council
(WTTC) har i en färsk studie kommit fram till att den globala rese- och [simpletag]turism[/simpletag]industrin i år beräknas omsätta i runda slängar 7 triljoner US-dollar, eller närmare 50.000.000.000.000.000.000 kronor. Inom tio år ska omsättningen vara uppe i 13 triljoner dollar, medan den globala efterfrågan inom turism ökar med 3,9 procent bara i år.

[simpletag]WTTC[/simpletag]’s ordförande Geoffrey Kent säger i ett uttalande: "Förutom att hantera tillväxt och vinst, måste varje företag inom [simpletag]resor[/simpletag] och turism agera som ansvarstagande världsmedborgare, genom att balansera affärsbehov med kulturella, sociala och miljömässiga faktorer".

USA, Kina och Japan är de tre länder som beräknas spendera mest pengar inom sektorn år 2007, medan Indien och Montenegro tycks uppleva högst växt i efterfrågan på turism.

Enligt uppgifter från World Economic Forum är Schweiz det land i världen där det bäst lämpar sig att utveckla rese- och turismindustrier.