Vagabond gör resandet coolare

Nya, omgjorda Vagabond damp ner hos Resekoll igår. Tjockt jubileumsnummer (tidningen fyller 20 år) med upphottad layout.

 

[simpletag]Vagabond[/simpletag] har alltid publicerat välskrivna reportage och vackra bilder, men stundtals har känslan varit ganska slätstruken. Igår förändrades detta. Skribenterna är till stor del desamma, men det märks att den relativt färske chefredaktören, 29-årige Tobias Larsson, haft en ambition att föryngra och förnya, och fräscha upp genom att skita ner. Tonen är råare och Angelica Zanders nya layout rockigare, utan att man förlorar i ambitionsnivå och utan att det blir plottrigt och plumpt (däremot kanske det kan tyckas ovidkommande med alla vittnesmål om hur mycket det har festats och kedjerökts på redaktionen genom åren).

 

Innehållet då? Givetvis en ganska underhållande sammanställning över de första tjugo åren (kul att ta upp sina två omslagsfadäser med självironisk distans), guide till storstadsweekends i olika prisklasser (vilket tydligt riktar sig mot en yngre målgrupp än tidigare), ett mycket snyggt reportage från [simpletag]Honduras[/simpletag], ett nästan lika snyggt från [simpletag]Trinidad och Tobago[/simpletag], världens 15 bästa stränder, lyxextra, road trip på [simpletag]Route 66[/simpletag], och en massa annat.

 

Vi gratulerar Vagabond till en bra ansiktslyftning, och önskar lycka till i fortsättningen!