Håll till höger i New Yorks partynatt

Är man osugen på att fetklubba i Meatpacking District, prata aktier med krystade Wall Street-miljonärer i Tribeca, eller trampas ner av extatiska bögar (absolut inget ont om den läggningen, tvärtom) i Hell’s Kitchen, kan en helkväll ”on the East Side” vara ett uppfriskande alternativ.

Låt oss börja uppifrån. På Upper East Side, närmare bestämt 96:e gatan och 2:a avenyn, ligger Don Pedro’s. Det är en av [simpletag]New York[/simpletag]s angenämaste restauranger. Menyn är Latin-Caribbean och drinkarna är osedvanligt fruktiga. Dessutom är personalen trevlig och priserna rimliga.

När magsäcken är fylld av förslagsvis Pollo al ajillo eller Camarofongo, är det dags att tillgodose partysuget. En lång promenad, en 10-minuters taxifärd, eller 20 minuter på tunnelbanan, rakt söderut, tar oss till [simpletag]East Village[/simpletag]. Där ligger Baraza, på aveny C mellan 8:e och 9:e gatan. Först slappar man med en caipirinha i den rosa loungen, sedan dansar man till ösig latin-funk tillsammans med de skönt antihippa-men-ändå-ganska-hippa-om-än-trevliga-på-något-sätt människorna.  

Efter ett par timmar på dansgolvet är det dags att varva ner, visarna pekar snett uppåt höger och omväxling behövs. Om man fortsätter neråt några kvarter, till 2:a avenyn mellan 5:e och 6:e gatan, på gränsen till Lower East Side, hittar man Lit Lounge. I denna retrobar hänger rockers i urtvättade t-shirts tillsammans med allehanda småsliriga, pratglada och medvetna New Yorkbor av varierad stilistisk härkomst. Ofta bjuds det på livemusik eller karaoketävling av det mer smakfulla slaget. Stället fylls runt midnatt och förblir vanligtvis fullpackat till morgontimmarna.  

När solen går upp över östra [simpletag]Manhattan[/simpletag], drinkarna är slut, den dansrelaterade träningsvärken börjar ge sig till känna, och skallen är tom efter otaliga besynnerliga konversationer, behövs en energikick. Då finns egentligen bara ett alternativ: Veselka. Denna östeuropeiska och billiga diner, på 2:a avenyn och 9:e gatan, har öppet dygnet runt och serverar allt ifrån vidlyftiga frukosttips till kielbasa, goulash, piroger, våfflor, pannkakor, mackor och hamburgare. Med andra ord: allt som behövs efter en helkväll.

Sedan bär det förmodligen av hemåt. God natt eller god morgon.

 

One thought on “HÃ¥ll till höger i New Yorks partynatt”

  1. Det där lÃ¥ter härligt!! Jag hoppas verkligen att du har det jättebra, men det verkar onekligen som det 🙂

    Tjing

Kommentarer inaktiverade.