Robinson på riktigt med Tribewanted

Har du alltid känt att du vill vara en del av en grupp, ett sammanhang? Med Tribewanted börjar gränserna suddas ut mellan online-communities och samhällen. [simpletag]Tribewanted[/simpletag] är ett projekt som utspelar sig på ön Vorovoro, en [simpletag]Fiji[/simpletag]-ö inte långt från den internationella flygplatsen.

Där har Ben Keene och Mark James har sedan förra året byggt upp sin egen livs levande…stam. Tanken är enkel – för att bli medlem i stammen betalar du för en resa till ön, och stannar i en till tre veckor. Väl där kan du delta i olika projekt, och jobba så mycket eller lite du vill. Först därefter får du ditt medlemskap, och blir delaktig online i alla öns förehavanden.

Det är en närmast syndikalistisk, ultrademokratisk idé om att erövra sitt eget land och hjälpas åt för att bygga upp samhället. Varje månad väljs en ny "hövding", som basar över utveckligen.

Stammen har i skrivande stund 1096 medlemmar, de flesta britter och amerikaner.

Gå med i din första stam på www.tribewanted.com!