Utse v̴ra 7 nya underverk! Del 1 РAkropolis

Resekoll tycker att vi alla ska ta vårt ansvar som världsmedborgare och stå upp för de få möjligheter till demokratiska val vi har idag (hur demokratiskt är det egentligen när en majoritet av jordens befolkning saknar uppkoppling, tänker du – men okej, man kan faktiskt röst via telefon också – om man nu har det). Vi kan nu tillsammans i alla fall rösta fram världens 7 nya underverk på hemsidan www.new7wonders.com

Akropolis i Aten är först ut av de 21 monument som finns kvar i tävlingen efter att först folk från hela världen fått säga sitt. Då fanns det 77 platser kvar, och därefter valde en expertjury ut dagens startfält. Resekoll kommer att gå igenom alla 21 [simpletag]underverk[/simpletag] i allmänbildande syfte, och för att bilderna är så fantastiska.

[simpletag]Akropolis[/simpletag] betyder egentligen "högt belägen stad", och är en trogen symbol för den grekiska civilisationen och för demokratin.

Vinnarna presenteras under en ceremoni i Lissabon den 7/7-07. Kul va?

Läs mer och Rösta här!