Scandic satsar på handikappanpassning

Hotellkedjan Scandic har under ledning av sin handikappambassadör (ganska unik titel!) Magnus Berglund lanserat ett 93-punktsprogram för ökad [simpletag]handikapp[/simpletag]anpassning på sina 122 hotell i Norden. Programmet kallas ”Scandics tillgänglighetsstandard” och syftar förutom rent praktiska saker som höj- och sänkbara sängar, lägre tvålkoppar på handikapptoaletterna och bättre sittplatser i lobbyområdet, även till utbildning för ökad förståelse. Och redan har medarbetare på Sveriges samtliga 65 hotell tagit del av utbildningen, som behandlar tillgänglighet, bemötande och handikappfrågor, och som nu genomförs på medarbetare runtom i Norden.

[simpletag]Scandic[/simpletag] blir dessutom ”Prefered Partner” till Svenska Handikappidrottsförbundet (SHIF) och officiell leverantör till Lag Paralympics inför [simpletag]Paralympics[/simpletag] i [simpletag]Peking 2008[/simpletag].

 

One thought on “Scandic satsar pÃ¥ handikappanpassning”

 1. Till Scandic Hotels styrelse

  Vi kommer i vårt europeiska nätvärk med Bikers över hela Europa att uppmana till Bojkott av Scandic Hotel.

  Genom 6 års arbete i MC Miljö och på många MC-träffar där vi har fått ut mer än 230 000 Biker Biblar, så är det för oss ofattbart att

  ta bort Biblar på Hotel rummen. Scandic Hotel vet nog inte att det finns 2 miljarder kristna i Världen. Så det är ingen liten kundkrets som man har trampat på tårna.

  Hoppas att vi ska få en ursäkt och att Biblarna kommer tillbaka på Hotelrummet.

  Många länder så växer kyrkan så det knakar. Jag undrar om Scandic Hotel har förstått innebörden av detta beslut att ta bort

  Biblarna!!?? Kanske vet inte Scandic Hotel att Bibeln ligger högt på listan av bestseller.

  Roul Ã…kesson

  Biker Pastor /

  Ordförande i Biker Church Europe

Kommentarer inaktiverade.