Utse v̴ra 7 nya underverk! Del 8 РKinesiska muren

Kinesiska muren

Nummer åtta i vår genomgång av de 21 kandidaterna till världens nya sju [simpletag]underverk [/simpletag]är [simpletag]Kinesiska muren[/simpletag]. 670 mil slingrar den sig från öst till väst för att skydda de nordliga Kinesiska staterna från invasion av Mongoliska stammar. Till en början fanns flera mindre murar, och det var först under Qin-dynastin som murarna byggdes samman till en enhet. Legenden säger att många arbetare dog under arbetet, många vars kroppar begravdes under sten, [simpletag]gräs[/simpletag], trä och jord, i det största byggnadsmonumentet skapat av människan. Vissa säger att man kan se muren från [simpletag]rymden[/simpletag].

Rösta på www.new7wonders.com fram till den 7/7-07.
Läs mer om Kinesiska muren.