Irak är sista temat i VICE

[simpletag]Vice Magazine[/simpletag] har alltid för vana att i varje nummer gotta ner sig i ett nytt tema, vilket ibland gör att det blir [simpletag]annonser[/simpletag]na som definierar målgrupp och varumärke mer än vad själva tidningens innehåll gör. Ofta blir det väldigt bra, ibland ganska tråkigt. Nu har man valt att gör "temalösa" nummer ett tag, för att kunna skriva om vad som helst inom mode, uteliv, musik, konst och sex.

Men innan dess ligger fortfarande The Iraq Issue ute i häftiga butiker och caféer runt Skandinavien. Som en upplysande samling texter för folk som kanske inte läser dagstidningarnas nyhetsdel på morgonen. Mestadels består tidningen av vittnesrapporter från människor vars tillvaro fortfarande lunkar fram i det krigshärjade landet. Vi får grafiska illustrationer över både [simpletag]Irak[/simpletag] och [simpletag]Bagdad[/simpletag]s olika delar ("tell it to us like we’re five-year-olds", som uppdraget löd), skrämmande berättelser om Saddam Husseins diktatur och lika skrämmande vittnesmål om en otrygg och kaotisk tillvaro med amerikansk militär närvaro. En modig tidning om ett viktigt ämne.

Läs mer på www.viceland.se
Du kan även ladda hem hela numret som pdf här.