Vem äger Antarktis?

Antarktis

Antarktis är mest en massa is och djur. Men det har faktiskt historiskt funnits många tillfällen då länder har gjort anspråk på den enorma landmassan. Storbritannien försökte 1908, och efter det har både Argentina, Australien, Chile, Frankrike, Nya Zeeland och Norge försökt argumentera för äganderätten. [simpletag]Argentina[/simpletag] skickade till och med dit en gravid kvinna för att föda på [simpletag]Antarktis[/simpletag]. Vad nu det skulle tjäna till.

Men områdets oberoende säkerställs genom den så kallade Antartic Treaty, vilket innebär att det inte finns något ägande, några lagar eller någon stat. Inte heller någon infödd befolkning existerar, och [simpletag]researrangörer[/simpletag]na får helt enkelt lyda under de länder som regionerna angränsar till. Men eftersom det inte finns någon polis blir dessa regler egentligen högst vägledande.

9 thoughts on “Vem äger Antarktis?”

  1. fan om man byggde en skidanläggning skulle man ju ha både christiania och åre på ett och samma ställe

  2. tööööööööööööööntar wtf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o_O

  3. tja!! om det visar sej att det finns enorma mängder olja under isen,,vem tar den då????

Kommentarer inaktiverade.