Klockor för miljoner

Foto: Anders Modig

19 april avslutades Baselworld i Basel och 21 april avslutas Salon International de Haute Horlogerie ([simpletag]SIHH[/simpletag]) i Geneve. De årligen återkommande mässorna anses vara klock- och juvelvärldens viktigaste händelser. [simpletag]Baselworld[/simpletag] är öppen för såväl branschfolk som allmänhet och är idealisk för den som vill ha överblick över hela branschen; här samlas 2 100 utställare och ungefär 100 000 besökare från hela världen. I montrarna utspridda över 6 tematiskt åtskilda hallar hittar du allt från [simpletag]kitsch[/simpletag]iga bijouterier till diamantbeströdda handarbetade mekaniska [simpletag]klockor[/simpletag] med prislappar upp emot 10 miljoner kronor och mer. SIHH, som samlar 16 av de främsta märkena är mer exklusiv och endast öppen för inbjudet branschfolk.

 

www.baselworld.com

www.sihh.ch
Text och foto: Anders Modig