Hur 90-tal är årets Roskilde egentligen?

Roskilde 1997

Festivaldags igen, och den store gamle kolossen Roskilde basunerar åter ut vilka löjligt stora artister som ska få äran att ackompanjera campingplatsens leriga, öl- och haschdimmiga brölande tyska (och svenska) män. Men i år verkar de ha fått upp en gammal affisch, för inte kan det väl vara så att både [simpletag]Björk[/simpletag], [simpletag]Beastie Boys[/simpletag], Basement Jaxx, Muse, Machine Head, [simpletag]Red Hot Chili Peppers[/simpletag], [simpletag]Slayer[/simpletag] och Tiësto ska slåss om uppmärksamheten år 2007? Har vi fått slut på stora artister under 2000-talet? Kommer [simpletag]Nirvana[/simpletag] spela nästa år?

Nej, åk istället dit för den avdammade gamla knäppgöken Roky Erickson, stonermastodonterna Queens of the Stone Age och partyknarkarna LCD Soundsystem. Och glöm för all del inte regnkläderna!

Roskildefestivalen äger i år rum mellan 5-8 juli i [simpletag]Roskilde[/simpletag], en timmes tågresa från [simpletag]Köpenhamn[/simpletag]. Biljetterna kostar kring 1800 kronor.

Läs mer på www.roskilde-festival.dk