Bloomberg vill ha ett grönare New York

Central Park, NYC

Hårda nypor och höga avgifter gör inte en politiker populär förrän i efterhand, men New Yorks borgmästare Michael Bloomberg är villig att ta den risken. För att möta klimatpåfrestningarna av att stadens invånare beräknas öka med 1 mijon till 9 miljoner år 2030, har [simpletag]Bloomberg[/simpletag] initierat ett grönt program med 127 punkter.

Bland annat ska cykelbanor byggas ut, en miljon träd ska planteras och en extra energiavgift ska kapa utsläpp av [simpletag]koldioxid[/simpletag] med 30%. Men det mest kontroversiella förslaget handlar ändå om införandet av [simpletag]biltullar[/simpletag], vilket innebär en kostnad på 8 dollar för att köra in på [simpletag]Manhattan[/simpletag] vid 86:e gatan. Är en grönare framtid en klassfråga?

One thought on “Bloomberg vill ha ett grönare New York”

Kommentarer inaktiverade.