Lyxa till det på Finlandskryssen

Foto: Christian von Essen

Säga vad man vill om [simpletag]kryssning[/simpletag]sbåtarna till [simpletag]Finland[/simpletag] och [simpletag]Åland[/simpletag], men vill man verkligen lyxa till det och slappna av behöver man inte trängas med shotsbrickor och polska dansare. Om man har råd vill säga. En sådan här Commodore suite på Silja Serenade som Resekoll fick äran att bo i går loss på närmare sju tusen kronor, men då är det också i 48 timmar. I kylen ligger en flaska mousserande och väntar, och det finns VHS, DVD och Xbox på rummet.

Men hytten i all ära, det är när man går ned till Commodore Lounge som man verkligen uppskattar sin kostsamma biljett. I Loungen – som alltså bara är till för oss med nyckel till Commodore-sviterna – finns alltid [simpletag]kaffe[/simpletag] och en kak- och fruktbuffé till förfogande. Dessutom får du låna VHS-filmer, tidningar och böcker gratis, medan DVD-filmer och [simpletag]Xbox[/simpletag]-spel kostar 92 kronor(!) att hyra. I Loungen kan man sitta framför stora panoramafönster i timmar och läsa böcker medan man fikandes glider fram med perfekt utsikt över havet.