Finska Alko knäpper Systembolaget på fingrarna

 

Ibland är det skönt att få bekräftat att man liksom har fel. Efter ett besök på finska Alko i Helsingfors skakar vi på huvudet och konstaterar att vi i Sverige inte har en aning om vad vi håller på med. Visserligen var det en specialbutik vi besökte på Paasikiviplatsen, men vårt Systembolag framstår tämligen grått i jämförelse med Alkos sobra butiksformgivning i två våningar, med utställningsmontrar, vinkylar, ett gediget utbud av prisvärt [simpletag]mousserande[/simpletag] vin och kylskåp med iskall öl och champagne. Dessutom säljer man givetvis tillbehör och presentartiklar som vackra vinglas, coffeetableböcker, coola korkskruvar, dekanteringskaraffer och groggvirke. Dessutom – champagneglas i plast så att man direkt kan gå till picknicken utan att skämmas. Snälla Finland – köp [simpletag]Systembolaget[/simpletag] och gör [simpletag]Alko[/simpletag] av hela rasket!