Transition suddar ut gränsen mellan bil och flygplan

Hybrider mellan bilar och båtar har, tro det eller ej, funnits ändå sedan 60-talet, till viss begränsad användning får man anta. Men nu är amerikanska tillverkare på god väg att få igenom sina hybrider mellan [simpletag]bilar[/simpletag] och [simpletag]flygplan[/simpletag]. Bostonbolaget Terrafugia är först ut, och bygger inom kort sin första prototyp av Transition – ett litet sportplan som fäller upp vingarna och muteras till en bil. Förutsatt att alla tester avklaras smärtfritt ska fordonet finnas till försäljning år 2009, och flera kunder har redan lagt handpenning i sin iver. Priset för [simpletag]Transition[/simpletag] beräknas till relativt modesta 111 000 Euro. Och ja, den passar i en vanlig parkeringsplats. 

Läs mer om Transition på www.terrafugia.com