Virgin Atlantic först ut med inrikesflygningar i USA

Virgin Atlantic

Det är inte bara konfetti och fanfarer kring [simpletag]Open Skies[/simpletag]-avtalet som på allvar träder i kraft 2008 mellan USA och EU.

Avtalet ska möjliggöra för flygbolag att flyga inte bara till den andra kontinenten, utan även att fortsätta inrikes, något som tidigare varit i praktiken omöjligt. Men både British Airways och Virgin Atlantic (som har varit ensamma i [simpletag]Storbritannien[/simpletag] om transatlantiska flygningar) har klagat över att överenskommelsen främst gynnar amerikanska bolag, vars frihet att flyga inom [simpletag]EU[/simpletag] ökas väsentligt, medan de europeiska fortfarande bara kommer till en första amerikansk anhalt.

Så i förra veckan lossnade det en aning och [simpletag]Virgin[/simpletag] Atlantic sägs nu ha nått en överenskommelse där de som första ickeamerikanska flygbolag får börja flyga inrikes i USA. Första linjen blir mellan JFK i [simpletag]New York[/simpletag] och SFO i [simpletag]San Fransisco[/simpletag] men fler linjer är att vänta.

2 thoughts on “Virgin Atlantic först ut med inrikesflygningar i USA”

Kommentarer inaktiverade.