Utse v̴ra 7 nya underverk! Del 15 РPetra, Jordanien

Petra i [simpletag]Jordanien[/simpletag] ligger bland bergen söder om [simpletag]Döda Havet[/simpletag], på kanten av den Arabiska öknen. Staden var nabatéernas huvustad, och de byggde staden med enorma tunnelkonstruktioner och vattenkammare som försåg staden med dricks[simpletag]vatten[/simpletag] och hejdade översvämningar. [simpletag]Petra[/simpletag] betyder "klippa" på grekiska, och de stora vackra byggnaderna har stått emot tidens tand eftersom de är utkarvade i sten.

 

Staden har 9000 år på nacken, och räknas därmed till en av de tidigaste samhällena i [simpletag]Mellanöstern[/simpletag]. Petra var länge en viktig handelsplats eftersom man lyckades sammanknyta flera handelsvägar. Omkring 20-30 tusen människor beräknas ha bott där under romarnas styre under de första århundradena den här sidan om Kristus, men både stadens ekonomiska välfärd och byggnadernas glans rann efterhand, så att säga, ut i sanden.

Rösta på Petra som ett av våra nya 7 [simpletag]underverk[/simpletag] på www.new7wonders.com