Utse v̴ra 7 nya underverk! Del 17 РFrihetsgudinnan, USA

Som av en händelse har vi den här dagen landat vid nummer 17 på den röstberättigade listan över världens sju nya [simpletag]underverk[/simpletag] -[simpletag]Statue of Liberty[/simpletag] i [simpletag]New York[/simpletag], [simpletag]USA[/simpletag]. Statyn heter faktiskt egentligen "Liberty Enlightening the World", och det är ingen myt att den franska regeringen gav gudinnan till USA på slutet av 1800-talet för att hedra frihet och oberoende. Gustav Eiffel (ja han) var faktiskt med och ritade den inre strukturen på pjäsen. Hon blev då också en tydlig symbol för de immigranter som sökte lyckan i möjlighternas land.

1886 invigdes Statue of Liberty på riktigt i New York, efter att ha plockats ihop från den 350 bitar stora franska försändelsen. I Höger hand håller hon en fackla, och i vänster ett papper daterat 4 juli 1776, dagen då "Declaration of Independence" trädde i kraft. Hon står på kedjorna hon sparkat av sig för att åtnjuta sin nyvunna frighet.

Läs mer på www.new7wonders.com