New Yorks skönaste ställen – Relish i Williamsburg

Relish, NY. Photo: C. von Essen

Säga vad man vill om stadsdelar som utmålas som det "nya" hippa, och i New York verkar sådana spekulationer kunna blomstra av att rätt person flyttar in i rätt trappuppgång eller syns på rätt deli. Men medan Soho fylls på mer och mer med dyra designerboutiquer, lunkar Williamsburg fortfarande på i ett avslappnat tempo. Man kan tänka sig att många av de förfallna fabrikslokalerna inom kort kommer att fyllas till bredden av trendkänsliga byråer och ateljeer med vita Apple-landskap, men för tillfället är det fortfarande en härligt ruff småstad i graffititäta Brooklyn.

Restaurangen Relish ligger inte på huvudgatan i Williamsburg, utan på 225 Wythe Avenue, och dess metalliska 50-talsexteriör är knappt synbart från gatan. Men där innanför serveras burgare, sallader och en underbar macaroni and cheese av snygga och supertrevliga rockkillar. Och vad som verkligen gör Relish värt ett besök är den fantastiska innergården, där man kan ligga i gräset och sola eller sitta under parasollet och dricka sangria, omgiven av vackra rosenbuskar och ständigt påpassad av Maria-statyn och hennes rådjur.

Läs mer på www.relish.com

  

One thought on “New Yorks skönaste ställen – Relish i Williamsburg”

Kommentarer inaktiverade.