Resekoll ger dig hela Morse-alfabetet

 

Samuel Finley Breese Morse (1791-1872) var egentligen porträttmålare på sin tid, men han är bäst känd som uppfinnaren till [simpletag]Morse-alfabetet[/simpletag]. [simpletag]Språk[/simpletag]et är en tidig version av dagens digitala kommunikation, och är faktiskt föregångaren till dataspråket [simpletag]ASCII[/simpletag], som fortfarande används. Det var fortfarande det internationella språket för båtar och flygplan fram till 1999. När den franska flottan slutade använda [simpletag]Morse[/simpletag] 1997, löd det sista meddelandet: ”Calling all. This is our last cry before our eternal silence.”

Varsågod – Resekoll ger dig Morse-alfabetet!

A · –    B – · · ·    C – · – ·
D – · ·    E ·    F · · – ·
G – – ·    H · · · ·    I · ·
J · – – –    K – · –    L · – · ·
M – –    N – ·    O – – –
P · – – ·    Q – – · –    R · – ·
S · · ·    T –    U · · –
V · · · –    W · – –    X – · · –
Y – · – –    Z – – · ·
@ · – – · – ·
$ · · · – · · –