Urumqi är Kinas nya stadsprojekt

Urumqi at Resekoll.se

Den ambitiösa tidningen Monocle skriver i sitt senaste nummer om staden Urumqi i den nordvästkinesiska provinsen [simpletag]Xinjiang[/simpletag]. Förutom ett utmärkt jordbruk tack vare den torra, rena luften, har [simpletag]Urumqi[/simpletag] växt fram som ett affärsnav för de närliggande länderna Kazakhstan och Mongoliet, vars produktion inte riktigt kommit igång ännu.

Utländska investorer ska nu lockas till Urumqi, och redan byggs ambitiösa [simpletag]skidanläggningar[/simpletag] och nya [simpletag]lyxhotell[/simpletag], som samsas med traktens ökande [simpletag]vin[/simpletag]produktion, vars efterfrågan ökar drastiskt i och med en kraftigt växande och allt mer sofistikerad kinesisk medelklass. Även guld, koppar och kol ska utvinnas i det mineralrika området. En spännande blandning av kulturer och religioner gör tillsammans med utmärkta [simpletag]trekking[/simpletag]möjligheter Urumqi till en spännande framtida turistdestination.