Håll koll på semesterbilderna!

Råd nummer ett: köp inte SanDisc [simpletag]minneskort[/simpletag] av sura indiska butikssäljare i [simpletag]Goa[/simpletag]. Efter ett par dagars användning började 1 Gb-kortet att envist (och fullkomligt godtyckligt) hävda filfel på ungefär var tionde bild – en statistik som gick upp och ner tillsammans med hoppet. Men efter en vacker resa till franska rivieran, och ett par hundra bilder på vingårdar och segelbåtar, hostade det lömska minneskortet till och självdog.

Kortläsare efter [simpletag]kortläsare[/simpletag] avslog dess halvhjärtade ansökan om uppmärksamhet. Efter ett tafatt försök i Expert-butikens fotokiosk kom räddningen. Expert kör nämligen ett så kallat "rescue program". Exakt vad som pågår under detta program förblir ovisst, men huvudsaken är att vi 4 dagar senare kunde upphämta en prydlig dvd-skiva med alla bilder kristallklart högupplösta. Kostnad: 350 kronor. Därefter åkte det indiska kortet i papperskorgen. Ett tips är att skaffa en webbaserad lagringsplats och ha en ständigt tillgänglig backup. Dagens lilla lärdom.

Skaffa en lagringsplats på nätet hos exempelvis www.storegate.se
Bli en bättre fotograf på Fotokoll.se!