Utse våra 7 nya underverk! Del 19 – Operahuset i Sydney

Sydney Opera House at Resekoll.se

Detta abstrakta och omtalade verk invigdes 1973, och satte [simpletag]Australien[/simpletag] på den arkitektoniska världskartan. Operahuset sträcker sig hela 183 meter över vattnet i Sydney Harbour, och taket (som sägs anspela på de omkringfarande segelbåtarna) är skapat av över en miljon vita, självrenande granitplattor från Sverige (inte så eko!). [simpletag]Sydney Opera House[/simpletag] rymmer över 1000 olika rum, och senaste tillskottet är en allmän plats på taket på utvalda ställen. Man kan nog lugnt påstå att byggnanden åtminstone har ökat intresset för [simpletag]opera[/simpletag].

Rösta på Sydney Opera House som ett av de 7 nya underverken!

 

One thought on “Utse våra 7 nya underverk! Del 19 – Operahuset i Sydney”

Kommentarer inaktiverade.