Taiwaneserna vill ta det lugnt på semestern

En färsk rapport om resande i Taiwan visar att Taiwaneserna skiljer sig från sina grannar i [simpletag]Japan[/simpletag]. Som främsta anledning till en resa ansåg 71 procent av de tillfrågade var ”vila och avstressning”, medan 33,7 procent angav ”att utvidga sin kunskapshorisont och få en bättre förståelse för världen” (vi får anta att de kunde kryssa i flera saker samtidigt). Så långt inget revolutionerande, men när det kommer till frågan hur en idealisk [simpletag]paketresa[/simpletag] ser ut, svarar hela 95,7 procent att den ska innehålla ”full mental och fysisk avkoppling”, och 94,2 procent att resan bör vara ”långsam och inte hektisk”. En hel del indikationer på vad [simpletag]resebranschen[/simpletag] kan göra för att rikta sig mot [simpletag]Taiwan[/simpletag] med andra ord. De tillfrågade är mellan 20 och 60, en marknad som i realiteten motsvarar 9,4 miljoner människor.

Läs en längre artikel i Taipei Times.