LO-medlemmar stannar oftare hemma på semestern

Balkongsemester i sommar?

En rapport från LO visar att det fortfarande råder [simpletag]klasskillnader[/simpletag] mellan de olika fackförbunden i fråga om [simpletag]semesterresor[/simpletag]. 64 procent av [simpletag]LO[/simpletag]-medlemmarna gjorde en semesterresa på minst en vecka förra året, mot 75 procent av [simpletag]TCO[/simpletag]-medlemmarna och 81 procent av medlemmarna i [simpletag]Saco[/simpletag]. I LO har dessutom hälften av medlemmarna tillgång till ett fritidshus på något sätt. Främst är det dock LO-medlemmar med barn under 18 år som inte tar sig ut på [simpletag]semester[/simpletag]n, utan stannar hemma. Denna grupp utgjorde enligt undersökningen 18 procent förra året. Rapporten visar också att Augusti växer som semestermånad, men juli är fortfarande ohotad. 

Läs mer på ekonominyheterna.se eller på E24.se.