Railteam knyter samman tågtrafiken i Europa

Att [simpletag]tåg[/simpletag]et spelar en allt viktigare roll för resandet inom [simpletag]Europa[/simpletag] har vi sett tecken på, inte minst med lyckade satsningar på [simpletag]tågcharter[/simpletag]. I centraleuropa kommer nu 100 städer att sammanlänkas genom höghastighetståg, inom [simpletag]Railway Alliance[/simpletag] Team. Konstellationen innefattar ett samarbete mellan tågoperatörer i Storbritannien, Tyskland, Österrike, Schweiz, Belgien och Frankrike. När allting kommit igång ska fördelarna bland annat innebära ett gemensamt bokningssystem (2009) med en biljett hela vägen, internettillgång ombord på tågen, och en trevlig connection-garanti så att du får hoppa på nästa tåg, oavsett varför du missar din anknytning. På www.railteam.eu kan du få en uppfattning om utbredningen av nätet. När kommer SJ "hoppa på tåget"?