Världens grönaste stad planeras i Abu Dhabi

Bilden ovan är bara ett förslag, men ändå. Den galet ambitiösa [simpletag]arkitektbyrå[/simpletag]n Foster & Partners har med den här modellen försökt framställa en fullkomligt "grön" stad. [simpletag]Solenergi[/simpletag] tillvaratas duktigt, och hela staden är fri från [simpletag]koldioxid[/simpletag]. Trafiken stannar nämligen utanför stadsmurarna, och invånare får ta sig fram genom staden genom "light-rail"-lösningar. Men hur aktar man sig från att skapa ett icke-produktivt skal utan ekonomi? Jo, vad kan vara den hetaste industrin just nu? Förnyelsebar energi, förstås! En universitetsfakultet som uteslutande fokuserar på miljö- och energifrågor är stadens själva kärna, i dubbel bemärkelse. Hoppas projektet blir verklighet.

Kolla in Foster & Partners hemsida!