Hitta rätt i storstan med Lonely Planets nya Encounter-serie

Lonely Planet Encounter - Photo: Christian von Essen

Du har äntligen tagit dig till den pulserande storstaden du drömt om, men var ska du börja? Guideböcker kan vara utdaterade, eller så kan de rabbla ställe efter ställe, och när du sätter du dig i taxin upptäcker du att den häftiga [simpletag]bar[/simpletag]en ligger en timmes bilkö från den gemytliga [simpletag]restaurang[/simpletag]en. Lonely Planets nya city-serie Encounter består av små, snygga och behändiga [simpletag]guideböcker[/simpletag] som riktar sig rakt till storstadsresenärens hjärta. Färska kartor i vettigt format finns att utvika längst bak, och på pärmen finner du tunnelbanenätet för varje stad. Men det som skiljer böckerna från andra är att man lägger fokus på de olika stadsdelarna, och kategoriserar därmed utbudet utifrån dessa. Naturligtvis finns det en risk att bli alltför kategorisk och bidra till stereotypifieringar (i den här stadsdelen är man så här), men för att bringa ordning i en annars oöverskådlig världsmetropol är det nog ett bra tillvägagångssätt för att lära känna staden sakta men säkert. Hitillls finns [simpletag]Encounter[/simpletag] för [simpletag]New York[/simpletag], [simpletag]Paris[/simpletag], [simpletag]London[/simpletag], [simpletag]Hong Kong[/simpletag] och [simpletag]Barcelona[/simpletag]. Lägg en i väskan på nästa resa.

One thought on “Hitta rätt i storstan med Lonely Planets nya Encounter-serie”

  1. Värt att notera är att det är andra gången denna serie görs om utseendemässigt och döps om. Uppenbarligen går den inte så bra som LP hoppats på. Personligen gillar jag dem dock starkt. Inte så mycket för tips på butiker eller hotell utan för bra stadskartor och kartor över tunnelbana eller motsvarande. Klockren t ex i städer som London och Hongkong.

Kommentarer inaktiverade.