SAS utvecklar ”bag drop” för enklare incheckning

SAS utvecklar bag drop

Allt som kan minska väntetid och köer i förbindelse med flygplatsvistelser är i sig positivt. SAS har nyligen avslutat ett test med automatisk ”bag drop” på [simpletag]Luleå flygplats[/simpletag] för att testa denna nya teknik. Du checkar in på egen hand som vanligt (70 % av SAS kunder gör detta), och går sedan till bag droppen, där du scannar av väskans [simpletag]bagage[/simpletag]tagg och ditt fingeravtryck. Testet fortsätter mellan 20 augusti och 9 september, och hittills har resenärerna varit positiva. Säkerligen kommer några att knorra om [simpletag]integritet[/simpletag]skränkning, men med tanke på hur mycket bagage kan fladdra omkring godtyckligt på olika [simpletag]flygplatser[/simpletag] redan idag, kanske lite hederlig fingeravtrycksteknologi är lösningen.