Marathon des Sables är världens tuffaste maraton

Marathon des Sables at Resekoll.se

Sugen på en utmaning? [simpletag]Marathon des Sables[/simpletag] är världens absolut tuffaste tävling till fots. I stekande heta [simpletag]Sahara[/simpletag]öknen i [simpletag]Marocko[/simpletag] springer 700 deltagare 243 kilometer varje år, under ett lopp som pågår i sex långa, långa dagar. Valet av [simpletag]skor[/simpletag] är förmodligen det allra viktigaste, och man rekommenderas att ta på sig ett par storlekar extra för att fötterna ska kunna svälla ordentligt. Dessutom är Compeeds skavsårsplåster tydligen en kär vän på färden.
Marathon des Sables at Resekoll.seLåter det jobbigt, ska vi kanske tillägga att du måste bära med dig precis allt du behöver för dina sex dygn, exklusive tält och vatten. En ganska fullpackad ryggsäck med andra ord. Deltagarna, som betalar hela 34 000 kronor för att få vara med på kalaset, får ibland uthärda temperaturer på upp till 48 grader, plus sandstormar och jobbiga underlag. Om du tar dig i mål har du om inte annat en bra historia för barnbarnen. Och ganska ont i fötterna.