Strandhugg i Thailand

Lamai Beach at Resekoll.se Photo: Joakim Lloyd Raboff

En av [simpletag]Koh Samui[/simpletag]s mest kända stränder heter [simpletag]Lamai Beach[/simpletag]. Sandstranden, som tidigare varit ett populärt ställe för backpackers och budgetresenärer, kantas av klassiskt svajande kokospalmer. Stranden är smal och löper flera kilometer längs öns sydöstra hörn och även under högsäsongen är det aldrig särskilt mycket folk på beachen. Det är lätt att hitta en avskild plats i skuggen av en palm. Här finns en varierande mängd boendealternativ – från superlyxiga villor med egen pool för ca 2000 kronor per natt till enklaste bungalows på stranden för en dryg hundralapp.

[simpletag]Nöjesliv[/simpletag]et finns på två håll: på stranden eller i byn. I själva Lamai väntar hundratals små butiker längs en smal huvudgata. Här trängs skräddare, optiker, mataffärer. apotek, krogar och fler barer än man orkar räkna. Det lugna, lite timida [simpletag]Thailand[/simpletag] känns ganska långt borta och här är stökigt, rökigt och faktiskt ganska sunkigt.

Tillbaks längs stranden är utbudet betydligt mindre och trängseln mindre. Hit går man för att äta en god middag direkt på stranden. En vällagad fisk- eller skaldjursrätt kostar ca SEK 40 och en alldeles iskall pilsner ca SEK 15. Vågbrus ingår.

Prisexempel:
En vecka (7 nätter) i standardrum (exkl frukost) på [simpletag]Lamai Wanta[/simpletag] kostar ca 1900 kronor (lågsäsong juli 2007). [simpletag]Hotell[/simpletag]rummet är enkel men funktionellt inredd. Här finns teve, badrum, altan och ett litet kassaskåp. Trådlöst Internet ingår i priset. Hotellet har en fräsch pool precis på stranden och restaurangen servera god mat till rimliga priser.

www.lamaiwanta.com

5 thoughts on “Strandhugg i Thailand”

  1. hej! jag och min familj skall bo på sand sea spa resort mellan 6-24 december..hur är vädret där då och badet, sanden, bungalowsen..vi har hyrt ocean view för ca 220 kr per natt. Vill ha info från folk som varit där

  2. Hej! Vädret vid den årstiden bör vara fint och stabilt. Räkna dock med att det kan regna. Vatten och strandkvalitén beror på var du kommer att vistas på Samui. De flesta stränder är fina även om Chaweng ibland har väldigt mycket folk – inte minst svenskar.

    Trevlig resa!
    Joakim Lloyd Raboff

  3. Apropå vädret i thailand i december så brukar det vara otroligt behagligt. Det brukar inte vara så otroligt varmt. Lite torrare och det brukar komma lite svalare vindar så fort regnsäsongen avtar. Ska själv ner i december-januari eftersom det är ris skörd då. Ska eventuellt schakta upp en lite mark för att påbörja husbygge där nere. Det blir dock väldigt långt ifrån turist orterna. SISAKET issan regionen.

Kommentarer inaktiverade.