Phuket – paradisö eller svensk koloni?

Benyada Lodge, Phuket at Resekoll.se Photo: Joakim Lloyd Raboff

Av alla hundratusentals svenskar som årligen åker till Phuket, besöker de flesta ön som [simpletag]charter[/simpletag]resenärer. Där väntar färdigserverade semesterpaket med rejäla [simpletag]hotell[/simpletag]anläggningar och överpopulära [simpletag]stränder[/simpletag] – liksom färgglatt krimskrams och hundratals ihärdiga gatuförsäljare. Längs promenadstråken i [simpletag]Kata[/simpletag], [simpletag]Karon[/simpletag] och [simpletag]Patong[/simpletag] är ibland svenska vanligare än thailändska.

En helt annan sida av [simpletag]Phuket[/simpletag] finns på t ex Surin Beach – en strandremsa på nordvästra delen av ön. Hotellen där erbjuder mer variation och miljön bjuder på en betydligt genuinare upplevelse av [simpletag]Thailand[/simpletag]. Här finns också boende för alla smaker – från superlyxiga villor och vackra designhotell till enklare men fräscha rum nära stranden.

Prisexempel:

Enligt sajten Thailand Living erbjuder Benyada Lodge vid [simpletag]Surin Beach[/simpletag] så kallade studios (lite större hotellrum) för 300-600 kronor per natt, inklusive frukost och Internet på rummet.