På tvåhjulig tangotur i Madrid

Segway in Madrid at Resekoll.se


Madrid
. En av Europas riktiga kosmopoler och en oas av njutning för alla sinnen. Mångskiftande [simpletag]arkitektur[/simpletag], omfångsrik kulturliv, generösa parkområden och rikt (och rejält inrökt) restaurang-, bar- och kaféutbud och [simpletag]shopping[/simpletag]stråk som inte behöver skämmas för sig. Madridborna är inbitna nattsuddare som gärna bjuder på sig själva med ett varmt leende. Långt från Parisarnas arrogans och Romarnas nonchalans.

För att hinna se åtminstone en del av Madrids rika utbud under exempelvis en helg finns flera alternativ – förutom att vandra till fots. Sightseeingbussar kör täta turer runt centrala delen av stan. Hoppa av när något lockar och på när bussen åker förbi igen. Vanlig stadsbuss finns också liksom ett väl utbyggt tunnelbanenät.

Men vill man se Madrid på ett annorlunda sätt, gör man det stående på en Segway – en eldriven tvåhjuling som tar sig fram nästan överallt. Tyst och miljövänligt svischar man fram på trottoarer, i gränder och längs promenadstråken, och hinner under en tur se många av Madrids allra vackraste sevärdheter.

Guidade turer anordnas på förmiddagar och kvällar och föregås alltid av en kort utbildning i hur man kör, svänger och bromsar en [simpletag]Segway[/simpletag]. Man kommer snabbt igång och kan så småningom till och med lära sig att ”dansa” till någon av Madrids alla levande torgorkestrar.

Guidade Segway-turer finns här: www.madsegs.com