Studentg̴rden Рavslappnat boende i Skan̦r

Studentgården, Skanör at Resekoll.se Foto: Christian von Essen

Falsterbo och Skanör må vara den välbärgade svenskens soltäta semesteroas, men det finns övernattningsmöjligheter som inte kostar skjortan. Studentgården drivs av Akademiska Föreningen (AF) i [simpletag]Lund[/simpletag], och donerades till föreningen 1938 av den bortgångna Edla af Klercker, professor vid Köpenhamns universitet, till studenter för att användas som en billig övernattningsmöjlighet i idyllen vid vackra [simpletag]Skanör[/simpletag] kyrka. För medlemmar i AF är vistelsen billigare, och som icke-medlem kostar en natt 395 kronor, vilket inte är gratis, men det är också långt ifrån de dyrare boenden som finns i området.

Studentgården, Skanör at Resekoll.se Foto: Christian von Essen Studentgården, Skanör at Resekoll.se Foto: Christian von Essen

[simpletag]Studentgården[/simpletag] drivs av studenter som ett [simpletag]internat[/simpletag]. Gästerna får tilldelat sina egna arbetsområden som ska städas iordning efter vistelsens slut. Frukost och middag ingår i priset, och dukas upp i den gemensamma matsalen. En smockfull kyl står också till gästernas (och de ansvarigas) förfogande. Där kan du plocka iskall öl, läsk och vin till billiga priser. Skriv upp på krita-listan och sätt dig i solen.

Studentgården, Skanör at Resekoll.se Foto: Christian von Essen