Västra Hamnen: Malmös elfte stadsdel

Västra Hamnen, Malmö at Resekoll.se Foto: Christian von Essen

Om du tycker [simpletag]Stockholm[/simpletag]s nya stadsdelsprojekt [simpletag]Hammarby Sjöstad[/simpletag] känns maffigt, får det stark konkurrens av [simpletag]Malmö[/simpletag]s "elfte stadsdel", [simpletag]Västra Hamnen[/simpletag]. Förutom att [simpletag]Turning Torso[/simpletag] tronar över oss, har området växt fram ända sedan industrierna, och framförallt Kockums, började etablera sig där på 1800-talet. Idag återfinns en växande IT-industri, Malmö högskola och en ny mässanläggning på plats. Men så småningom kommer Malmöborna att finns en ny arena med köpcenter vid namn Hyllie, med tillhörande landmärke i glas, stål och natursten. Dessutom planeras ett så kallat Moving Media Center, som ska vara en innovationsmiljö för rörlig bild. 

3 thoughts on “Västra Hamnen: Malmös elfte stadsdel”

  1. Tyvärr visar bilden inte Västra Hamnen utan Inre Hamnen med Skeppsbron. Det dominerande huset till höger är det s k Kolgahuset.

  2. Hej
    Platsen bilden är tagen från heter Hjälmarkajen. Fontänen heter ”Wave” och bron i bakgrunden har ritats av Dissing-Weitling och bär namnet Universitetsbron. Bakom den skymtar Smörkontrollen och Ångbåtskajen.

Kommentarer inaktiverade.