Venice Beach – tokigt surf- och turistparadis

Venic Beach - Resekoll.se

Venice Beach i [simpletag]Kalifornien[/simpletag] är en av [simpletag]USA[/simpletag]s mest besökta [simpletag]turistdestinationer[/simpletag]. Gyllene sandstränder, vajande palmer och rejäl hipfaktor lockar folk från hela världen. Hit kommer man för att rulla bräda, blejda, cykla eller jogga längs den milslånga och vykortsvackra strandvägen.

Längs promenadstråket finns hundratals strandbutiker, restauranger och kaféer. Och som om det inte skulle räcka kantas ”the boardwalk” av [simpletag]gatumusiker[/simpletag], konstnärer och ett gäng mer eller mindre begåvade showare.

Venice Beach at Resekoll.se Photo: Joakim Lloyd Raboff

[simpletag]Arkitektur[/simpletag]ens mångfald och det lite vilda gatulivet i [simpletag]Venice Beach[/simpletag] är unikt för Amerika. Ett slags organiserat kaos råder och tiden tycks i alla fall delvis ha stått stilla här sedan 1970-talets hippieepok.

Surfare, filmfolk, musiker, konstnärer och en hel del hemlösa delar på Venice Beach. Man lever kanske inte alltid i fullständig harmoni med varandra – men här finns en märkbar symbiotisk relation mellan strandens invånare.

Venice Beach at Resekoll.se Photo: Joakim Lloyd Raboff

Resetips:
Bo en vecka direkt på strandpromenaden hos Venice Beach Suites and Hotel. Rymliga rum, med eller utan havsutsikt, bredband (2Mbit/s), kabelteve och pentry från ca 900 kronor per natt.