Street Art Stockholm – ett viktigt tidsdokument

Street Art Stockholm at Resekoll.se

Vad är det som gör en stad spännande? Vad är det som kittlar med det urbana? Jo, delvis att man aldrig kan hålla en stad i schack, en stad låter sig aldrig helt och hållet tyglas eller tystas. Det oberäkneliga, det kaotiska – ett visst mått av anarki – gör ett samhälle levande, ifrågasätter, drar igång tankar. Stockholm är en stad som länge begåvats med en högst fascinerande och vital scen av gatukonstnärer och urbana samtidsfilosofer. Det är stundtals burdust och glödande, men mestadels subtilt och intelligent, ibland konstigt, ofta fnissigt. Att debatten kring Stockholms Stadsmuseums stadsvandringar med gatukonsten som tema blivit just en diskussion är både tröttsamt och välkommet. För om en människa som bara ser vandalisering där andra ser konst får bläddra i Benke Carlssons bok Street Art Stockholm måste det vara svårt att hålla fast vid sin linje. Sådan är mångfalden på gatorna i Stockholm, vilket gör Street Art Stockholm till ett viktigt och imponerande litet dokument över vår tid.

Street Art Stockholm är ute nu på Bokförlaget Max Ström. 196 sidor, cirkapris 230 kronor i handeln.

3 thoughts on “Street Art Stockholm – ett viktigt tidsdokument”

 1. Oj, låter som en bok för mig.
  Ska kolla upp det.

  Beautiest word
  ever heard
  Street art
  in my heart

 2. I am currently visiting stockholm and read this book in a library. But then could not find it in any book shop. Where can I buy it from, any idea?

Kommentarer inaktiverade.