Sydafrika – bland vindruvor och gapiga hajar

Vithaj at Resekoll.se Photo: Joakim Lloyd Raboff

[simpletag]Afrika[/simpletag] har mycket att erbjuda äventyrliga resenärer som söker sig bort från charterlivets trygga tillvaro. Storslagen natur, mängder med vilda djur och en minst sagt intressant kulturhistoria. I och kring Kapstaden finns det gott om dagsutflykter till [simpletag]vingårdar[/simpletag], [simpletag]djurparker[/simpletag] och badstränder.

För att sätta lite extra fart på adrenalinet kan man sänka ner sig i en bur mitt i Shark Alley – ett av världens mest [simpletag]haj[/simpletag]rika vatten. Och här talar vi inte om små söta revhajar på någon meter.

Nej, utanför fiskeläget Gansbaai finns hajvärldens mest respektingivande art: den vita hajen, Carcharodon carcharia. Dessa enorma bestar blir närmare sex meter långa och kan i ett svep svälja en normalstor människa! Ett rejält gap med andra ord.

Hajdykning i Sydafrika at Resekoll.se Photo: Joakim Lloyd Raboff

 

Prisexempel
Flyg Stockholm-[simpletag]Kapstaden[/simpletag] tur och retur kostar cirka 10 000 kronor per person (oktober 2007). För en dagsutflykt med hajdykning får man betala cirka 1 200 kronor. Mer info om hajar och [simpletag]hajdykning[/simpletag] finns på www.unrealdive.com

Hajdykning i Sydafrika at Resekoll.se Photo: Joakim Lloyd Raboff

5 thoughts on “Sydafrika – bland vindruvor och gapiga hajar”

  1. coolt, jag skulle också vela vara ute till havs . sitta på en båt och så så ståtliga hajar

  2. jag tycker att hajar är coola. och söta litegrann. jag skulle vilja simma med dom.
    men jag skulle inte vilja simma med vithajar de är den största hajen. den är faktiskt jätte farlig dens tand är kanske 14 cm.

Kommentarer inaktiverade.