USA och Island på samma resa

Gullfoss at Resekoll.se Photo: Anders Modig

Vi gillar paketresor på Resekoll, åtminstone om de erbjuder någonting udda, någonting utöver det vanliga. Den roliga kombinationen USA och Island har funnits på tapeten ett tag. Swanson’s har exempelvis en rundresa som inkluderar [simpletag]New York[/simpletag], Washington DC med omnejd, och som avslutas med en vistelse hos Amishfolket i Lancester. Ja, innan flyget avgår till Reykjavik förstås. Dag nio spenderas på Reykjaviks trendkänsliga gator, medan dag tio innefattar en heldagstur för att beskåda [simpletag]Tingvalla[/simpletag], som uppstod ur en spricka i kontinentalsockeln för tusentals år sedan. Se även [simpletag]Island[/simpletag]s största område för geysrar och det imponerande vattenfallet Gullfoss (bilden). Dag elva är det bad i Blue Lagoon, en 30-gradig källa mitt i lavaöknen, innan färden går hemåt igen.

Foto: Anders Modig www.andersmodig.se