Uppsala blir en världsstad

Uppsala Konsert & Kongress at Resekoll.se Photo: Christian von Essen

Det dyker alltid upp kritiska röster när ett bygge av den här magnituden äger rum, tar plats. Kritiken i dagsläget verkar dock begränsa sig till att det är lite för litet, eller att insidan inte är lika spännande och påkostad som utsidan. Hur som helst så är Uppsala Konsert och Kongress ett faktum som har växt upp som en svamp på stora, blåsiga Vaksala torg i [simpletag]Uppsala[/simpletag]. Den stora salen rymmer trots allt 1150 personer, vilket får sägas vara ett ganska trevligt antal om man vill ha en intim och ljudmässigt högkvalitativ konsertupplevelse. Icke att förglömma finns även en Sal B (440 pers stående), Sal C (110 pers) och Sal D, som är mer klubbanpassad och kan ta upp till 1000 pers. Alla lokalerna används även som [simpletag]konferens[/simpletag]- och kongresslokaler. Mat finns på beställning, men ett café är öppet dagligen för allmänheten, som dessutom kan njuta av en uteservering sommartid.

Uppsala Konsert & Kongress at Resekoll.se Photo: Christian von Essen

Det återstår att se om det går att hålla lokalen verkligt levande, med [simpletag]konserter[/simpletag], dansföreställningar och [simpletag]nattklubbar[/simpletag], något som skulle bli en tydlig vitamininjektion till Uppsalas natt- och kulturliv. Och så allas stora fråga: kan man locka artister att spela i Uppsala istället för i Stockholm?

Läs mer på den smått komiska webbadressen www.ukk.se.