SAS slopar Q400-planen helt

SAS Dash 8 Q400 at Resekoll.se

SAS tar äntligen sitt förnuft till fånga. Efter ytterligare en incident med ett Dash 8 Q400-plan vars landningsställ inte fungerat som det ska, har nu [simpletag]SAS[/simpletag] efter ett extrainsatt styrelsemöte beslutat sig för att ta alla [simpletag]flygplan[/simpletag]smodellens plan ur trafik. Efter alla bekymmer för resenärerna kommer detta beslut att leda till ytterligare förseningar på grund av omstruktureringen som krävs. Men det är ändå bättre än den katastrof som kunnat inträffa om planen inte tagits ur trafik. Dash-planen har visat sig undermåliga alltför många gånger för att få fortsätta i luften, och det är lite för många gånger med samma modell för att SAS underhållsarbete ska klandras. Det handlar snarare om omdöme, och det var på tiden att någon lyssnade till det.