Resande matnördars nya bibel

34 3-stjärniga krogar i Europa at Resekoll.se

34 ***-stjärniga krogar i Europa (Albert Bonniers Förlag)

Det är ett både tacksamt och krävande projekt att åta sig att göra en guide till 34 av Europas absoluta topprestauranger. Men så är de fyra danska författarna också välrenommerade köksmästare, vinexperter, redaktörer och fotografer från den danska gourmet-gräddan. Boken är en riktig tegelsten till coffee table-skapelse, och brukar du köpa böcker för att imponera på dina gäster kan det här definitivt vara en bra investering.

 

Det är aningen missvisande med att säga "Europa" i bokens titel, för i praktiken rör det sig om [simpletag]restauranger[/simpletag] som uteslutande ligger i [simpletag]Frankrike[/simpletag], [simpletag]Spanien[/simpletag] och [simpletag]England[/simpletag]. Inte för att kvaliteten eller urvalet på något sätt skulle hämmas av detta – matfotografierna, reportagen och personporträtten av de (manliga) elitkockarna är kärleksfullt, initierat och inspirerande framställt. Vad är det man brukar säga? En stjärna i [simpletag]Guide Michelin[/simpletag] är värt ett besök, två stjärnor är värt en omväg, och tre – ja, en egen resa faktiskt. Du behöver som tur är inte prova alla 34 på en gång.