Sveriges bästa vandrarhem 2007

Tofta GÃ¥rd, Orust Foto: Bosse Lind

För åttonde året i rad delade [simpletag]Svenska Turistföreningen[/simpletag] (STF) ut pris till de [simpletag]vandrarhem[/simpletag] i landet som fått bäst omdömen av gästerna, och som kunnat uppvisa högst kvalitet avspeglat i antalet gästnätter.

Vinnare av det mest prestigefyllda priset Årets kudde gick i år till STF Vandrarhem Tofta Gård på Orust i Bohuslän, som fått mest beröm av gästerna, och som samtidigt ökat sina gästnätter med 20 procent. www.toftagard.se

Årets natur- och kulturupplevelse gick till STF Vandrarhem Ebbamåla Bruk i Blekinge, som både engagerar gästerna med visningar i gjuteri, smedja och vattenkraftverk och naturupplevelser som rodd, kanot och cykeluthyrning.
www.ebbamalabruk.se

Årets nykomling blev STF Vandrarhem Mitti Härnösand, som öppnade i 2005 och som från januari 2007 är ett STF-vandrarhem.
www.mittiharnosand.com

Årets gästnattsprestation 1, för vandrarhem med fler än 5000 årliga gästnätter, vann STF Vandrarhem Kungälv, som lyckats öka från 5500 till hela 7000 nätter, bland annat tack vare en lyckad satsning på konferenser.
www.kungalvsvandrarhem.se

Priset för Årets gästnattsprestation 2, för vandrarhem med färre än 5000 årliga gästnätter, tog STF Vandrarhem Kalix hem, då man gick från 1000 till 2500 gästnätter på ett år.
www.grytnas.com

One thought on “Sveriges bästa vandrarhem 2007”

  1. Nu är det dax för att kora ” Ã¥rets Vandrarhem ”
    STF har över 300 anläggningar spridda över hela Sverige och varje år belönas de bästa av dem med utmärkelsen Årets kudde 2012. Karlshamns Vandrarhem är med och tävlar där vinnaren utses i sista helgen i November 2012, 27 nov.
    Det är STFs engagerade gäster som utser vinnaren. Vilken av anläggningarna som du bott på lever bäst upp till STFs värdeord: äkta, omtänksam, nyfiken, engagerad och professionell?

Kommentarer inaktiverade.