Julshopping på Santa Monica Beach

Santa Monica Beach at Resekoll.se

Den som funderar på att besöka chica Santa Monica Beach i södra [simpletag]Kalifornien[/simpletag] för att julshoppa har mycket att hämta. Jeans, skor, designkläder och förstås Apples [simpletag]iPhone[/simpletag] är bara några saker som återfinns i svenska besökares [simpletag]shopping[/simpletag]påsar.

Med dagens dollarkurs krävs det inte många klappar för att resan dit snart ska vara betald. En del hotell har visserligen höjt sina priser för att kompensera för den svaga valutakursen, men det går fortfarande att hitta riktigt bra hotell för rimliga slantar.

Även under lågsäsongen bjuder stadsdelen [simpletag]Santa Monica[/simpletag] i [simpletag]Los Angeles[/simpletag] på klassiska scener från filmens [simpletag]Hollywood[/simpletag]: palmkantade boulevarder, gigantiska lyxvillor, milsvida sandstränder och ett restaurang- och nöjesutbud som få andra städer kan tävla om. Och skulle det inte räcka, finns närliggande stadsdelarna Venice Beach, Westwood och självaste Hollywood att besöka.

Hotelltipset
På klassiska Embassy Hotel Apartments, några kvarter från shoppingstråket 3rd Street Promenade, bor man kungligt i enorma sviter (studios) med pentrykök för cirka 1 500 kronor per natt.
www.embassyhotelapts.com