Angola dyrast i världen?

Luana, Angola at Resekoll.se

Det pratas alltid om Tokyo som en av världens dyraste städer. Men i år har den Japanska shoppingmetropolen faktiskt ramlat ur listan över de 10 dyraste städerna som ECA International listat efter undersökningen som genomförs två gånger per år. Priset på bland annat mat, dryck, tobak, kläder och elektronik ligger till grund för analysen. Asien är i år endast representerat av Seoul i Sydkorea på tio-i-topplistan.

ECA är en medlemsorganisation för anställda inom personaladministration, och undersökningen används bland annat för att kompensera utlandsarbetare (expatriates) korrekt. Eftersom man jämfört exakt samma produkter (som expats gärna köper), och många är märkesvaror, blir det stundtals väldigt dyrt i exempelvis Afrikanska Angola. Men man kan ju tänka sig att de billigare alternativen är fler i Luanda än i Oslo. Lite missvisande.

1. Luanda, Angola (2)
2. Oslo, Norway (3)
3. Moscow, Russia (4)
4. Stavanger, Norway (6)
5. Copenhagen, Denmark (7)
6. Kinshasa, Congo Democratic Rep. (5)
7. Seoul, Korea Republic (8)
8. Libreville, Gabon (9)
9. Geneva, Switzerland (11)
10. London, U.K. (17)