Veranda – en oas i hysteriska Hua Hin

THAILAND Okej, så du har landat i Hua Hin några timmar söder om Bangkok. Väl framme inser du att den forna idylliska badorten på bara några år förvandlats från fiskesamhälle till hysteriskt charterghetto på en nivå likt Patong eller Pattaya.

Vad göra? Jo, kör någon mil norrut mot Cha-Am till och sväng av till Veranda Spa & Resort. Veranda är inte på något sätt low key men det är behagligt utfört och du slipper charterturisterna. I gengäld är nyrika ryssfaktorn ganska påtaglig.

Här finns en alldeles egen strandremsa, flera olika restauranger och så flera olika rumstyper. Servicen är utmärkt och priserna bra om du bokar i förväg. Vi dök upp oförhappandes och fick betala en walk-in-rate på ca 1300 kronor för en natt.

Ett tips bara; undvik de så kallade jacuzzi-rummen. De är placerade i eget nybyggt höghus utan direkt anslutning till resorten i övrigt.

Publicerat av

Gunnar Lindberg Ã…rneby

Gunnar grundade en gång i tiden Resekoll. Idag driver han bolaget Yebo!World och bilbloggen Bilkoll.se bland annat.