Ryanair – gratis resor och höjda priser på samma gång?

Ryanair at Resekoll.se

Ryanair höjer priset för att checka in bagage och att göra det på flygplatsen. Enligt pressmeddelandet är det för att man "vill få fler att checka in på nätet". Nu kostar det 87 kronor per incheckat bagage, plus 40 kronor för flygplatsincheckning. Ryanair hoppas att fler resenärer ska resa med endast handbagage, upp till 10 kg. Målet är att 50 procent av passagerarna ska checka in på nätet innan resan. Men är det inte just dessa små kronor som gör Ryanair så framgångsrikt? Med en förhoppning om 60 miljoner resenärer 2008 torde prishöjningen ge lite extra i plånboken.

När vi ändå är inne på ämnet Ryanair. Vi fick ett kul tips till Resekoll angående flygbolagets pågående kampanj med "köp en biljett, få en gratis". När du ska ange en särskild kod för att logga in och "köpa" din gratisbiljett är det inte så krångligt. Skriv vilka sex siffror du vill och sök en resa. Medvetet eller inte? Prova själv på Ryanair.com! (Det funkade en stund i alla fall – nu är kampanjen över, red anm.)

Vill du tipsa Resekoll om något? Maila på [email protected]! 

One thought on “Ryanair – gratis resor och höjda priser på samma gång?”

  1. Ryanair höjer priser, jojo det märkte vi idag. Först var vi ett par som bokade en ToR-resa och fick bekräftelse. Sen skulle det andra paret boka sin resa och då hade priset på 5 minuter höjts med 400 kronor!
    Svinaktigt!

Kommentarer inaktiverade.