På äventyr i Borneos djungler

Näsapa, hona

Borneo – en exotisk destination för de flesta av oss. Men det är faktiskt lättare och billigare att resa till och pÃ¥ Borneo än du kanske tror.

Från Kuala Lumpur flyger du till Sandakan, Sabah (östra sidan) eller Kota Kinabalu, Sarawak (västra sidan) med Air Asia för så lite som 400 kronor.

Är det världens enda bestånd av näsapor (det är en hona på bilden ovan), några av världens få kvarvarande orangutanger eller små busiga makaker du vill se så är det Sandakan som gäller. Allt är mycket välorganiserat genom Borneo Adventure eller någon av dess återförsäljare och övernattning på till exempel Sukau River Lodge innebär både varmvatten och elektricitet numera. Själva äventyrandet sker medelst långbåt då djungeln är alltför ogenomtränglig för trekking.

Vi tog en tredagarstur med två övernattningar och hann med allt utom elefanterna som höll sig på avstånd. Aporna däremot var ibland så nära som 2-3 meter ifrån min kamera. Vill du se flera av mina bilder från äventyret på Borneo så går det bra här (slideshow).

 

Bloggar.se om , , , , , ,

Publicerat av

Gunnar Lindberg Ã…rneby

Gunnar grundade en gång i tiden Resekoll. Idag driver han bolaget Yebo!World och bilbloggen Bilkoll.se bland annat.

2 thoughts on “PÃ¥ äventyr i Borneos djungler”

  1. Jag var inne och kikade på dina enormt fina bilder från denna fantastiskt vackra ö. Tack för titten!

Kommentarer inaktiverade.