Ny Flygterminal i Peking blir världens största byggnad

Terminal 3, Beijing Capital Airport - Resekoll.se

Det är inte ofta stora byggprojekt blir klara långt tidigare än planerat. Men så är inte Kina riktigt som alla andra, särskilt inte med OS 2008 och världens uppmärksamhet flåsande i nacken. Nu har man i alla fall färdigställt den nya terminal 3 på Beijing Capital Airport. "En terminal, så trevligt", tänker du. Men nu är det Kina vi pratar om, och terminal 3 råkar ha blivit världens största byggnad, åtminstone till golvytan. Byggnaden, som lovordats både för sin estetik och funktionalitet, skulle egentligen vara klar lagom till OS i augusti, men det gick alltså snabbare än väntat.
Läs mer om projektet här!

One thought on “Ny Flygterminal i Peking blir världens största byggnad”

  1. Det är inte ovanligt att byggprojekt blir klara i förtid i Kina, men tyvärr händer det att kvaliteten blir lidande. När det gäller så här pass viktiga och stora projekt brukar det ändå vara väldigt hård koll även på kvaliteten.

Kommentarer inaktiverade.